Ξέρεις γιατί εκείνη σε ρωτάει πώς πέρασες τη μέρα σου;

Που λες φτυαροκέφαλέ μου ήρθε η ώρα εκείνη της ημέρας που περιμένεις να χαλαρώσεις. Στη δουλειά, το μυαλό σου έγινε πουρές αλλά τώρα έχεις μέσα σου κατεβάσει ρολά και ζεις πλέον τις ώρες της ημέρας που αγαπάς περισσότερο. Δεν έχεις καμιά ψυχοπάθεια όπως αυτό που λένε εργασιομανία. Είσαι κανονικός άνθρωπος. Και με κάποιον -όποιο- τρόπο, που ανήκει ή όχι στη ρουτίνα σου, συναντάς εκείνη... Ας πούμε πως συμβαίνει σε ένα καφέ.

- Τι λέει αγάπη;
- Καλά ρε μωρό μου, εσύ;
- Ωραία, μια χαρά...

Θες να παραγγείλεις άμεσα ένα καφεδάκι αλλά εκείνη διώχνει το σέρβις γιατί θέλει να κοιτάξει τον κατάλογο για ακόμη 5-10 λεπτά. Καθώς τον κοιτάζει για τρίτη φορά, έρχεται η πρώτη ύποπτη ερώτηση...

- Γιαααα πες... πώς πέρασες τη μέρα σου;
- Πώς να πέρασα ρε αγάπη; Τα ίδια. Δουλειά.
- Για πες, τι έγινε;
- Τι να γίνει; Τϊποτα άξιο λόγου.
- Ε πώς, για πες, τι έκανες στη δουλειά;
- Ρε μωρό μου άστη τη δουλειά. Η δουλειά είναι απαραίτητη για να ζεις όσο καλύτερα μπορείς τις υπόλοιπες ώρες. Εσύ καλά; (Τώρα την πάτησες)
- Που λές, ξύπνησα στις 6... <περνάει μια ώρα> ...και ευτυχώς κάποιος έφευγε και βρήκα να παρκάρω επιτέλους, γι αυτό άργησα.

Σε ότι μεσολάβησε, περιγράφεται όλη η μέρα της με λεπτομέρειες που δεν έχουν καμία σημασία, με ονόματα που ποτέ δεν κατάφερες να συγκρατήσεις γιατί ο ρόλος τους στις διηγήσεις ήταν αδιάφορος, και που κάθε φορά που τα επαναλαμβάνει και δεν τα θυμάσαι, γκρινιάζει πως δεν την ακούς. Σε όλη τη διαδικασία, προσπαθεί να σε βάλει στην κουβέντα αλλά κι αυτό για άλοθι το προσπαθεί. Έτσι, μπορεί να μην κουβάλησες τη δουλειά σου στο χαλαρό καφεδάκι, αλλά δυστυχώς την κουβάλησε εκείνη. Είχε δεν είχε κάτι ιδιαίτερο η μέρα της.

Πάντα φτυαροκέφαλέ μου, η ερώτηση "πώς πέρασες τη μέρα σου" γίνεται επειδή θέλει να σου πει πώς πέρασε τη δική της. Δηλώνουν παντού πως ο ιδανικός άντρας, μεταξύ των άλλων, πρέπει να τις ρωτάει πώς πέρασαν τη μέρα τους. Ψυχοπάθεια.

Κορίτσι, αν έχει κάτι ιδιαίτερο η μέρα σου και δε φαίνεται στη μούρη σου ώστε να το καταλάβουμε, ΠΕΣ ΤΟ! Είτε θες τη γνώμη μας πάνω σε κάτι, είτε δεν την θες. Αν δεν έχει κάτι ιδιαίτερο και θες να περιγράψεις ένα αδιάφορο οκτάωρο σε μία ολόκληρη ώρα, ΠΑΛΙ ΠΕΣ ΤΟ! Μην ψάχνεις άλοθι στην από μέρους μας ερώτηση "πώς πέρασες τη μέρα σου". Αφηνόμαστε στη διαδικασία επειδή μπορούμε... Είμαστε εκπαιδευμένοι. Και άσε τις εμμονές και τις βλαμμένες απαιτήσεις "θέλω να με ρωτάει". Ποτέ δε θεωρήσαμε πως για να μας πεις κάτι που σε απασχολεί πρέπει να σου δώσουμε την άδεια με μία ερώτηση. Αλλιώς ψάξε να βρείς κάποιον που θα ρωτάει τυπικά πώς πέρασες τη μέρα σου, όχι επειδή νοιάζεται, αλλά επειδή ξέρει πως αυτό θές. Κι ας μην ακούει όσα λες. Κι ας μην ενσυναισθάνεται. Και μάζεψε μετά τα πεταμένα χρόνια.

Bonus φτυαριά: Στη φωτογραφία βλέπετε ένα σκηνικό που γουστάρει μια μέση γυναίκα λίγο πριν καταστραφεί από την ερώτηση "πώς πέρασες τη μέρα σου"...

0 σχόλια:

Copyright © 2013 Το Φτυάρι