Όταν έρχεται στη γυναίκα περίοδος για πρώτη φορά

Τι τραβάγαμε τα αγόρια στο σχολείο με αυτές...

Προετοιμάζονται γι αυτό πολλά χρόνια. Ξέρουν πως θα έχουν προβληματάκια μερικές ημέρες του μήνα, κάποιες δραστηριότητες δε θα είναι δυνατές, ίσως πονούν αφόρητα στην κοιλιά λόγω σπασμών, ή και στο στήθος από κατακράτηση νερού, ίσως είναι συναισθηματικά ευαίσθητες σε υπερβολικό βαθμό και ίσως έχουν καταθλιπτικές τάσεις. Αλλά το προσμένουν. Οκ, δεν είναι κατακριτέα η προσμονή. Γιατί τότε αποκτούν μια εκπληκτική ιδιότητα. Αυτή της τεκνοποίησης.

Αλλά ρε φίλη, επειδή σου ήρθε περίοδος, δεν ενηλικιώθηκες αυτόματα. Όχι, οι ορμονικές αλλαγές σου, δεν έστρωσαν το μυαλό σου ξαφνικά και τόσο ώστε να έχεις το θράσος να αποκαλείς ανώριμα τα αγοράκια επειδή παίζουν μπάλα σε κάθε διάλειμμα. Μήπως θες και δικαίωμα ψήφου;

Και δεν απέκτησες ξαφνικά το τέλειο μυαλό. Αντίθετα, για κάποιο λόγο που κρύβεται στις γυναικείες κουβέντες. φαίνεται πως ξαφνικά ξιπάζεσαι, αυτοσαμποτάρεσαι και απαγορεύεις στον εαυτό σου να ζήσει την υπόλοιπη παιδική ηλικία σαν παιδί. Κι αυτό το τελευταίο δε μπορεί παρά να έχει συνέπειες. Όταν κάτι δεν το ζεις στην ώρα του, ίσως το αναζητήσεις και το ζήσεις ετεροχρονισμένα. Με τις ανάλογες συνέπειες.

Και όχι, οι ορμόνες δεν έστρωσαν ούτε το σώμα σου. Δεν έγινες ξαφνικά γυναίκα. Αν γινόσουν, θα προτεινόταν η τεκνοποίηση από τη στιγμή εκείνη. Αλλά δεν προτείνεται γιατί το σώμα σου δεν είναι ακόμη κατάλληλα διαμορφωμένο.

Bonus φτυαριά: Η έννοια "ανώριμος", δεν υφίσταται έτσι όπως την φαντάζεσαι και την κραδαίνεις δεξιά κι αριστερά από τη στιγμή που η εμμηνόρροια σού κτύπησε την πόρτα. Όπως ειπώθηκε κάποτε, το ώριμο φρούτο πέφτει κάτω από το δέντρο και ή το τρώνε τα σκουλήκια ή κάποιος το πατάει και το λιώνει. Και ξέρεις κάτι; Η αντίληψη περί ωριμότητας που αποκτάς τότε, μοιάζει ακριβώς έτσι. Τα αγοράκια είναι ανώριμα εκείνη την εποχή της ζωής τους, αλλά εσύ είσαι ακόμη πιο ανώριμη. Γιατί νομίζεις πως ωρίμασες. Και αυτοθεοποιείσαι. Με τις ανάλογες πάντα συνέπειες.


Σχετικά: Όταν ο Άντρας κάνει σεξ για πρώτη φορά.

0 σχόλια:

Copyright © 2013 Το Φτυάρι