Διακοσμητικοί χρήστες των social media Vs μπουρδολόγων

Πες πως έχεις στα social 1000 φίλους. Όλα τα φρούτα, μαζεμένα σε μια μεγάλη πολύχρωμη πιατέλα. Κι εσύ συμπληρώνεις τη φρουτοσαλάτα με τη δική σου γεύση πικρή, ξινή, γλυκιά, ότι είσαι. Η ζωή, ως άλλος σεφ, έχει φροντίσει ώστε η πιατέλα να έχει και μερικά διακοσμητικά, στοιχεία. Ο Καλημεράκιας-Καληνυχτάκιας είναι ένα από αυτά. Ο Αόρατος είναι ένα άλλο.

Είναι κακό να λες μια καλημέρα, μια καλησπέρα, μια καληνύχτα; Σε καμία περίπτωση. Υπάρχουν κάποιοι που και την καλημέρα θα πουν με μια όμορφη φωτογραφιούλα και τη καληνύχτα με μια χαλαρωτική μουσική και τέτοια, αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύουν το χρήσιμο της ύπαρξής τους και με άλλους τρόπους. Μπορείς να τους δεις να παρατηρήσουν μια βλακεία που είπες εσύ ή κάποιος άλλος, να εκφράσουν την ανησυχία τους για κάτι.

Μια βολτίτσα όμως στα προφίλ των επαφών σου, δείχνει την ύπαρξη του Καλημεράκια που κάνει μόνο αυτό. Σου δίνει την εντύπωση πως και ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα, θα αντιδράσει με μια καληνύχτα μέσα από μια φωτογραφία με γάτες.

Η ίδια φρουτοσαλάτα είναι γεμάτη και με δεκάδες άλλα πλαστικά διακοσμητικά φρουτάκια. Που ενώ χρησιμοποιούν καθημερινά τα social media, οι τοίχοι τους είναι άβαφοι. Στο σοβά ακόμη. Το ίδιο και η λίστα των αντιδράσεών τους. Που και να μην υπήρχαν δεν θα τους έπαιρνες είδηση. Παρατηρητές που τρέμουν τα πόδια τους μην εκτεθούν και κακολογηθούν. Τρέμουν να συμφωνήσουν, τρέμουν να διαφωνήσουν. Πανικοβάλλονται στη σκέψη πως θα πληκτρολογήσουν δυο λέξεις στη σειρά που τους ήρθαν στο μυαλό. Γιατί η αλήθεια είναι πως ότι κι αν πεις κάποιος θα βρεθεί να σε κακολογήσει. Εκτός αν ασχολείσαι μόνο με sos κοινωνικά ζητήματα όπως οι κάθε είδους κακοποιήσεις και απανθρωπισμοί.

Και το ερώτημα είναι Ποιον διακοσμητικό φίλο προτιμάς; Τον Καλημεράκια ή τον αόρατο; Προσωπικά προτιμώ τον Μπουρδολόγο με το θάρος της γνώμης; Ναι, ακόμη κι αυτός είναι πιο χρήσιμος. Γιατί υπάρχει στην κοινωνία, κοινωνεί. Τον Μπουρδολόγο με χίλια. Αν δεν πούμε τις μπούρδες μας, αυτές μένουν στο απυρόβλητο διδάσκονται στους απογόνους και διαιωνίζονται. Έλα πες. Δεν είναι τραγικό να χάνεις τη μάχη απέναντι στον Μπουρδολόγο, μόνο και μόνο επειδή φοβάσαι να εκτεθείς;

Α ναι! Ξεχάστηκα! Καλησπέρα...

0 σχόλια:

Copyright © 2013 Το Φτυάρι