Η ταχύτερη ωρίμανση της γυναίκας, ως λανθασμένη και άκρως σεξιστική άποψη

Αν κάποιος μαζέψει 1000 άντρες, τους ζητήσει να θυμηθούν πότε άκουσαν κάποιον άντρα, να αποκαλεί κάποιον/α "ανώριμο/η" και περιμένει απάντηση, θα περιμένει για πάντα.

Για κάποιο αδιευρκίνιστο και αστήρικτο επιστημονικά λόγο, η γυναίκα θεωρεί πως η ταχύτατη ωρίμανση είναι ίδιόν της. Και πως πάντα, ο άντρας ωριμάζει κάπου στα 30 και αν. Πιστεύει επίσης, πως την ωριμότητα την αποκτά αυθόρμητα και ξαφνικά, μπαίνοντας στην εφηβεία. Κάπου τότε που της έρχεται περίοδος για πρώτη φορά. Το πιστεύουν και το διαλαλούν τόσο, που ακόμη και οι ίδιοι οι άντρες έχουν πειστεί και αναπαράγουν αυτή την άποψη.

Όμως τα περί ταχύτερης ωρίμανσης της γυναίκας είναι στην πραγματικότητα μια λανθασμένη και ακραία ΣΕΞΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ. Θα το συζητήσουμε...

Τι κάνει εκείνη μόλις αποφασίσει πως ωρίμασε
1. Το πρώτο που της έρχεται στο μυαλό είναι να κόψει το παιχνίδι. Αλλά να είσαι 12 ετών ΠΑΙΔΙ και να απαγορεύεις στον εαυτό σου να παίζει, πόσο ώριμο μπορεί να είναι;

2. Προσπαθεί να σκέφτεται σαν γυναίκα και να δρα σαν γυναίκα. Στα δώδεκά της χρόνια!

3. Νομίζει πως ξαφνικά ξέρει τι θέλει. Γιατί δε ρώτησε ποτέ μεγαλύτερες γυναίκες αν πραγματικά ήξεραν από τα 12 τι ιδανικά ήθελαν. Κι αν αυτό άλλαξε στη συνέχεια της ζωής τους. Μετά θα μπορούσε να κάνει και σε άντρες την ίδια ερώτηση. Θα εντυπωσιαζόταν. Τα ιδανικά "θέλω" του άντρα, είναι λίγα και δεν αλλάζουν ιδιαίτερα στη διάρκεια της ζωής του. Δεν αλλάζουν καν ιδιαίτερα από άντρα σε άντρα.

4. Τέλος, διαλαλεί την ωριμότητά της και κάνει καραμέλα την ανωριμότητα των αγοριών, απαιτώντας από αυτά να ωριμάσουν και κάνοντάς τους τα νεύρα πυκνωτάκια. Επειδή παίζουν ποδόσφαιρο στο διάλειμμα ή κάτι τέτοιο. Αλλά τα ούγκανα δε μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους αν δε διαβάζουν το φτυάρι.

Τι όμως σημαίνει αλήθεια "ωριμάζω";
Προφανώς τίποτα από τα προηγούμενα. Σημαίνει έχω αποκτήσει τα γνωστικά και πνευματικά εφόδια ώστε να πράττω με σύνεση, μέτρο, υπευθυνότητα, λογική, όσο σοφότερα γίνεται. Κι αυτά έχουν συνακόλουθα. Δε σαμποτάρω τον εαυτό μου, αλλά τον μανατζάρω, κατά κάποιο τρόπο, όσο καλύτερα γίνεται, ώστε να πάρω τα μέγιστα από αυτόν. Αποδέχομαι τα λάθη μου και αλλάζω χωρίς να τα υπερασπίζομαι. Έχω δηλαδή σκοτώσει τον εγωισμό μου. Αποκτώ και την έννοια του δικαίου. Και πράττω και μιλάω αναλόγως. Οποιοσδήποτε ωριμάζει με άλλες βάσεις, είναι τοξικός και καρκίνος για την κοινωνία.

Το ότι στα όσα απαιτεί η προηγούμενη παράγραφος τόσο ο άντρας όσο και η γυναίκα έχουν μαύρα μεσάνυκτα μέχρι λίγο πριν πεθάνουν και αν, ανάγει την έννοια της υποτιθέμενης ωρίμανσης σε έναν ουτοπικό, για τις σύγχρονες κοινωνίες, πόθο. Και αποδεικνύει το σεξιστικό της άποψης περί ταχύτερης ωρίμανσης της γυναίκας.

0 σχόλια:

Copyright © 2013 Το Φτυάρι