Ο 'λογιστής' των κοινωνικών δικτύων. A like for a like, a heart for a heart.

Ζει ανάμεσά μας. Κινείται σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα και κρατάει κιτάπια εσόδων-εξόδων. Εκεί μέσα υπάρχουν δίστηλα όπου αριστερά είναι γραμμένα τα likes, τα retweets, οι φατσούλες και τα σχόλια που έχει μοιράσει. Δεξιά, όσα έχει δεχτεί. Έχει μια σελίδα για κάθε ψηφιακό του φίλο ξεχωριστά. Και πασχίζει να δημιουργήσει μηδενικό ισολογισμό εισερχόμενων και εξερχόμενων αντιδράσεων. Κρατάει και ζυγαριά. Ένα σχόλιο αξίζει τόσες φατσούλες. Μια καρδούλα, τόσα like.

Αν σχολιάσεις μια ανάρτησή του, μετά από λίγα λεπτά θα δεις σχόλιό του σε μια δική σου, ακόμη κι αν έχουν περάσει πολλές ημέρες απ' όταν ανέβασες κάτι. Δεν βρίσκει μπροστά του δηλαδή την ανάρτηση και του κάνει εντύπωση. Μπαίνει στο προφίλ σου και την αναζητά. Αν του στείλεις ένα χεράκι, ή μια φατσούλα, θα πράξει ανάλογα. Αν κάνεις retweet μια αστεία φράση που αντέγραψε και σ' έκανε να γελάσεις, θα βρει στα γρήγορα ένα δικό σου τιτίβισμα και θα το ριτουϊτάρει. Κι ας ήταν μπούρδα επειδή το έγραψες μεθυσμένος. Το παθαίνει αυτό, γιατί βιάζεται. Ποθεί τον μηδενικό ισολογισμό και αισθάνεται γυμνός αν δεν τον πετύχει.

Αυτή του η συμπεριφορά, δεν είναι ζήτημα ευγένειας. Υποκινείται από τον φόβο πως αν τώρα δεν σου δώσει, την επόμενη φορά δε θα πάρει. Λίγο τρομακτικό έτσι; Σίγουρα οι ψυχασθενείς πρέπει να αντιμετωπίζονται με στοργή, ως άρρωστοι. Αν όμως θες να τον ξεφορτωθείς χωρίς να τον διαγράψεις, υπάρχει λύση. Πόσταρε αυτή την ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο που τον συναντάς. Κακό;

0 σχόλια:

Copyright © 2013 Το Φτυάρι