Όταν εκείνη προσπαθεί να στείλει σε εκείνον έμμεσα μηνύματα

Που λες φτυαροκέφαλέ μου κάποιες γυναίκες, έχουν ένα τρόπο να μεταφέρουν όσα θέλουν να σου πουν με ένα σύστημα επικοινωνίας που μόνο εκείνες αντιλαμβάνονται ως υπαρκτό. Υπάρχουν δεκάδες παραλλαγές. Θα παραθέσουμε τις δημοφιλέστερες. Και ταυτόχρονα πιο αποτυχημένες. Πρόκειται μάλιστα για τους σημαντικότερους λόγους που εκείνη παραπονιέται πως δεν την καταλαβαίνεις.

1. Σιγοτραγουδά ένα τραγούδι, συνήθως σκυλάδικο ή λαϊκό ώστε να μιλάει στη μητρική σου γλώσσα, που οι στίχοι περιέχουν ακριβώς το μήνυμα που θέλει να επικοινωνήσει. Αν για παράδειγμα την έχεις φτάσει στο αμήν και σκέφτεται να σε χωρίσει, βρίσκει ένα τραγούδι τύπου "θα σου φύγω και θα κλαις" και το τραγουδά όλη μέρα. Κρυφοκοιτάζει τις αντιδράσεις σου. Αλλά εκείνες δεν έρχονται. Αντίθετα, έρχονται διαμαρτυρίες...
- Τι σκάλωμα έφαγες με αυτό το τραγούδι;
- Α δεν ξέρω, μάλλον το άκουσα κάπου και μου κόλλησε. Ωραίο τραγούδι όμως έ;
Αυτός ο τρόπος είναι ο δημοφιλέστερος έμμεσος τρόπος αποστολής μηνυμάτων από μέρους της. Είναι 100% αποτυχημένος αλλά εκείνη νομίζει πως σου τα λέει ένα χεράκι.
2. Eξιστορεί μια ανάλογη υπαρκτή ή φανταστική ιστορία όπου οι ήρωες που συμμετέχουν είναι σίγουρη πως μπορούν βαθιά μέσα στο μυαλό σου να ταυτιστούν με εσένα κι εκείνη, να κουνήσεις το κεφάλι σου και να διορθωθείς. Αλλά δεν διορθώνεσαι, γιατί έχεις μάθει να καταλαβαίνεις αυτά που ακούς και όχι αυτά που υπονοούνται. Επίσης αποτυχημένος τρόπος επικοινωνίας, ειδικά όταν δεν γνωρίζεις τους ήρωες ή όταν ακούς την άποψη της μιας πλευράς.
3. Νοικιάζει μια ταινία που περιέχει το μήνυμα έστω και σε ένα καρέ και παραγγέλνει πίτσα αφήνοντας τα αγαπημένα της νερόβραστα λαχανικά να μουχλιάσουν. Περιμένει να τελειώσει το champions league και βάζει μπροστά το home theater. Στα κρίσιμα σημεία της ταινίας, σε ξυπνάει και σου ζητάει τη γνώμη σου για αυτά που βλέπεις. Εσύ χασμουριέσαι και προσπαθείς να μιλήσεις για την ταινία, ή τουλάχιστον για όσα είδες όσο δεν κοιμόσουν, ενώ εκείνη νομίζει πως με τον ίδιο έμμεσο τρόπο απαντάς στις ανησυχίες της. Αποτυχημένος τρόπος επικοινωνίας του προβλήματος, γιατί οι λεπτομέρειες σε μια κατάσταση κάνουν μεγάλες διαφορές και καμιά ταινία δεν είναι σαν την κοινή σας ζωή.

Συμβουλή προς εκείνη: Καλή μου πάρ'το αλλιώς. Πιο άμεσα. Ποτέ κανείς δεν κατάλαβε έτσι. Εσύ κάνεις τα τηλεπαθητικά σου και νομίζεις πως ουρλιάζεις μέσα στο μυαλό μας όταν εμείς απλά ακούμε όσα πραγματικά φτάνουν στ' αυτιά μας...

Συμβουλή προς εκείνον: Εκείνη νομίζει πως κι εσύ χρησιμοποιείς τα ίδια μέσα επικοινωνίας. Θέλει λοιπόν μεγάλη προσοχή. Στο τι τραγουδάς, το τι κουτσομπολιά μοιράζεσαι και με τι ύφος, το ποια ταινία θα πεις πως σου άρεσε και ποια όχι.. Προσοχή λοιπόν γιατί μπορεί να σε παρεξηγήσει. Και καλό κουράγιο!

0 σχόλια:

Copyright © 2013 Το Φτυάρι