Όταν αντικαπνιστής την πέφτει σε καπνιστή

Υπάρχουν μερικές αληθινά αχρείαστες ερωτήσεις. Μια από αυτές είναι αυτή που μπορεί να κάνει ένας αντικαπνιστής σε έναν καπνιστή. Η πιο αστεία εκδοχή είναι όταν την ερώτηση την κάνει ένας πρώην καπνιστής. Ακολουθεί σχεδόν φανταστικός διάλογος.

- Γιατί δεν το κόβεις;
- Δεν ξέρω... Εσύ πόσα χρόνια κάπνιζες;
- Πολλά!
- Και γιατί δεν το έκοβες;
- Μα τι λες; Το έκοψα!
- Ναι, πριν το κόψεις γιατί δεν το έκοβες;
- Γιατί δεν ήθελα; Γιατί δυσκολευόμουν; Αλλά απ' όταν το έκοψα...
- Ναι, περίμενε! Άρα γνωρίζεις την απάντηση στην πρώτη ερώτηση!
- Ρε παιδί μου δε σου βρωμάει; Μπορεί να μη σου βρωμάει επειδή καπνίζεις αλλά αν το κόψεις θα καταλάβεις πόσο βρωμάει. Και δεν καταλαβαίνεις πως κάνεις κακό στον εαυτό σου; Κόψ' το να βρεις την υγειά σου. Άσε που πεταμένα λεφτά είναι.
- Τα ξέρω όλα αυτά!
- Και τότε γιατί δεν το κόβεις;
- Άντε πάλι...

Λοιπόν, το κακό που κάνει το τσιγάρο οι περισσότεροι καπνιστές θα βεβαιώσουν πως καλά το γνωρίζουν. Θα βεβαιώσουν και κάτι ακόμη. Πως πριν καπνίσουν, ήταν αντικαπνιστές. Η αλήθεια είναι πως θα μπορούσε να είναι αντικαπνιστής ακόμη και ένας καπνιστής. Το μεγαλύτερο ποσοστό των καπνιστών θα ήθελε να μην καπνίζει. Γιατί καπνίζει ακόμη; Η απάντηση είναι το πρώτο σοσάκι. Γιατί δε μπορεί να το κόψει. Δεν υπάρχει δε μπορώ υπάρχει δε θέλω; Οκ, πάμε...

Όταν ένας καπνιστής θέλει να κόψει το τσιγάρο συμβαίνει κάτι ακόμη ταυτόχρονα. Θέλει να καπνίσει το επόμενο. Ποια θέληση υπερισχύει; Τι ακολουθεί το σώμα; Η απάντηση είναι το δεύτερο και τελευταίο σοσάκι-τροφή για σκέψη. Ανάμεσα στα δύο θέλω, το σώμα ακολουθεί αυτό που μπορεί!

0 σχόλια:

Copyright © 2013 Το Φτυάρι