Τα ζώα αλληλοβοηθιούνται, οι άνθρωποι όχι... έτσι τουλάχιστον ισχυρίζονται κάποιοι!

Στο παρακάτω εκπληκτικό -εξαιρουμένου του τέλους- βιντεάκι μπορείτε να δείτε περιπτώσεις που ζώα βοηθούν άλλα ζώα. Πραγματικά πανέμορφες στιγμές.

Ωστόσο, στο τέλος ο ανεκδιήγητος που μόνταρε τις εικόνες, θέλησε να πει την like us, follow us, subscribe βλαμμενιά του, παρουσιάζοντας την άποψη πως μόνο τα ζώα αλληλοβοηθιούνται και ποτέ οι άνθρωποι.

Όμως για κάτσε... Να βλέπεις γάτα να σπρώχνει ψαράκι στο φυσικό του περιβάλλον δεν είναι καθημερινό φαινόμενο. Θες να μαζέψουμε όσα ανάλογα βιντεάκια υπάρχουν, να τα βάλουμε κάτω και να ζυγίσουμε όσα δούμε με όσα κάνουν άνθρωποι για ανθρώπους, ή άνθρωποι για ζώα; Έχεις τύχη; Θα νομίσεις πως έχεις, συνεχίζοντας την κουβέντα με κλισέ τύπου "ο άνθρωπος το μόνο που ξέρει να κάνει είναι πολέμους και καταστροφές". Και τότε θα έρθει η στιγμή να σταματήσουμε την κουβέντα γιατί θα χάσουμε χρόνο αν προσπαθήσουμε να σε πείσουμε πως όντως ο σύγχρονος άνθρωπος έχει κάνει κάποια σημαντικά βήματα στο να τιθασεύσει τα πρωτόγονα ένστικτά του. Κράτα λοιπόν τη γνώμη σου. Εμείς θα επανελέγχουμε, με την πρώτη διαφωνία, τη δική μας.

Αν πάλι υποστηρίξεις πως η υπερβολή του τέλους υπάρχει προκειμένου να διδάξει κάτι, σκέψου το κατά πόσο με ψέματα, μπορείς να άξεις την ανέλιξη. Την καθέλιξη;


Όσο για σένα, φτυαροκέφαλέ μου, πάρε ένα πραγματικά καλό βιντεάκι με ανάλογο και πλουσιότερο περιεχόμενο που στερείται ανήκουστων διαπιστώσεων.

0 σχόλια:

Copyright © 2013 Το Φτυάρι