Δεν υπάρχει δε θέλω! Υπάρχει δε μπορώ! Μπερδεύτηκες;

"Δεν υπάρχει δε μπορώ, υπάρχει δε θέλω"

Το παραπάνω κόκκινο ευφύημα, είναι ακριβώς αντίθετο από τον τίτλο και φέρνει εμετό σε όποιον έχει ήδη διαπιστώσει το παρακάτω.

Πολλές φορές στη ζωή του κάποιος κάνει κάτι που δε θέλει επειδή μπορεί. Ποτέ δεν καταγράφηκε στην ιστορία κάποιος που έκανε κάτι που δε μπορούσε, επειδή το ήθελε.

Αυταπόδεικτα λοιπόν, το μπορώ όχι απλά υπάρχει αλλά υπερισχύει πάντα του θέλω. Η περιβόητη λοιπόν δύναμη της θέλησης, μπορεί να κτίζει ονειρικές χώρες στο πουθενά αλλά καθόλου την πραγματικότητα. Σόρυ αλάνια που σας τη χαλάω, αλλά δεν αρκεί να θέλεις. Πρέπει όχι απλά να μπορείς, αλλά να γνωρίζεις και τον τρόπο. Διαφορετικά, πρέπει πρώτα να τον ανακαλύψεις.

1. Αν θελήσεις κάτι, για να το πετύχεις πρέπει να μπορείς. Αν δε μπορείς, όσο και να θέλεις...
2. Ακόμη και για να προσπαθήσεις κάτι, πρέπει να γνωρίζεις ήδη ότι μπορείς, ή έστω ότι έχεις κάποιες πιθανότητες.
3. Αν θελήσεις να προσπαθήσεις κάτι αδύνατο, ή είσαι βλαμμένος ή έχεις χρόνο για χάσιμο ή καταστροφικές διαθέσεις. Στην χειρότερη, είσαι αυτοκτονικός.
4. Πότε επιτεύχθηκε κάτι αδύνατο με τη δύναμη της θέλησης; Ποτέ! Όσα έβαλες μόλις στο μυαλό σου, ήταν μόνο φαινομενικά αδύνατα. Και όλα, πραγματοποιήθηκαν με μικρά καθ' όλα δυνατά βήματα.
5. Ανάμεσα σε δύο θέλω, επικρατεί το ισχυρότερο κι αυτό όχι πάντα. Η μόνες νίκες που μπορεί η περιβόητη δύναμη της θέλησης να καταγράψει, είναι απέναντι σε άλλα μικρότερα θέλω. Αν βρει μπροστά της ένα "δε μπορώ", πάει γι άλλα.

Ένας γκουρού της σύγχρονης ψευτοηθικοπλαστικής βλαμμενιάς, αυτής που είναι τσακωμένη με την αλήθεια, ανέβηκε σε μια βουνοκορφή μαζί με τον μαθητή του. Ο μαθητής, σε όλη την ανάβαση ήταν φορτωμένος με έναν σάκο στην πλάτη του.
- Πέτα προς την πόλη εκεί κάτω μαθητή.
- Μα τι λες δάσκαλε; Δε μπορώ.
- Δεν υπάρχει δε μπορώ, υπάρχει δε θέλω.
- Μα δάσκαλε, τι λες;
- Άνοιξε τον σάκο σου ανόητε!
Ο σάκος περιείχε ένα αλεξίπτωτο πλαγιάς που στα πλαίσια της εκπαίδευσης ο μαθητής αγνοούσε την ύπαρξή του. Ήταν έμπειρος αθλητής του παραπέντε. Ζώστηκε το αλεξίπτωτο και πέταξε προς την πόλη νιώθοντας απελευθερωμένος από τα δεσμά που ο ίδιος έβαζε μέχρι σήμερα στον εαυτό του. Ο δάσκαλος, φούσκωσε από υπερηφάνεια, πληρώθηκε για το μάθημα και πήγε να γράψει το επόμενο μπεστ σέλερ βιβλίο για τη δύναμη της θέλησης...

0 σχόλια:

Copyright © 2013 Το Φτυάρι