Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Πριν από δύο μέρες ψηφίστηκε από την Βουλή, νόμος που προβλέπει τον "μετασχηματισμό" των ήδη πολυμετασχηματισμένων ΤΕΙ Πειραιά και ΤΕΙ Αθήνας σε ένα ενιαίο Πανεπιστήμιο. Από τα 52 τμήματα των επιμέρους ΤΕΙ, το νέο Πανεπιστήμιο θα αποτελείται από 26 τμήματα λόγω συγχωνεύσεων τμημάτων. Επειδή όμως "Το φτυάρι" δεν είναι κάποιο site ενημέρωσης δεν θα ασχοληθούμε με το τι προβλέπει ο νομός. Αντ' αυτού, έχω να πω δύο λογάκια στους φοιτητές τους οποίους αφορά η αλλαγή.

Είμαι και εγώ φοιτητής σε ένα από τα τμήματα του Παν.Δυτ.Αττικής οπότε έρχομαι καθημερινά αντιμέτωπος με την βλακεία αυτού του τόπου. Πολλοί δυσανασχετούν με τις αλλαγές ισχυριζόμενοι
ότι περάσανε σε ΤΕΙ και όχι σε πανεπιστήμιο, κυρίως ΕΠΑΛίτες που δεν σκαμπάζουν γρι μαθηματικοφυσική, μαθήματα άκρως σημαντικά για τις ειδικότητες της ΣΤΕΦ, και λένε αυτούς που ασχολούνται λίγο παραπάνω "φυτά", ανεβάζοντας έτσι τον ανδρισμό τους και κάνοντας όλα τα κοριτσάκια να τρέχουν από πίσω τους (ΝΟΤ).

Από κάποιους, ελάχιστα, πιο λογικούς ανθρώπους θα ακούσεις ερωτήματα, όπως "Και τι θα γίνει τώρα;" "Τι θα αλλάξει;"  "Αχ ρε είχα συνηθίσει το ΤΕΙ, γιατί να αλλάξει τώρα;". Το χειρότερο δεν είναι ότι ρωτάνε πράγματα όπου οι απαντήσεις τους υπάρχουν ήδη στο google, αλλά ότι ρωτάνε εμένα.

Το γενικό μου συμπέρασμα είναι ότι μονίμως ψάχνουμε να βρούμε δικαιολογίες για να μην κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε την ώρα που πρέπει να το κάνουμε και στην προκειμένη περίπτωση είναι το να κάτσουμε να διαβάσουμε και να γίνουμε πολύ καλοί σε αυτό που κάνουμε. Όχι να αράζουμε στην καφετέρια πέντε ώρες και μετά να φταίνε όλοι οι άλλοι που δεν μας παίρνουν στα σοβαρά. Δεν έχει βγει τυχαία η ρετσινιά στον 'Ελληνα φοιτητή.

Πάρτε το χαμπάρι. Είστε Α Χ Ρ Η Σ Τ Ο Ι. Εκμεταλλευτείτε την τύχη σας μπας και δούμε άσπρη μέρα.           

0 σχόλια:

Copyright © 2013 Το Φτυάρι